RECEPTEK ÉS TIPPEK EGYENESEN A PIACTÉRRŐL

RECEPTEK ÉS TIPPEK EGYENESEN A PIACTÉRRŐL

Food lovers figyelem: „Étel” címszó alatt számtalan érdekes és izgalmas ételkülönlegességet kínálunk – szezonális receptektől kezdve, a friss újdonságokon át, egészen a piaci konyhánkban kiforralt, forrón tálalt tippekig.

Forró citrom-gyömbér limonádé

Egy friss levegőn tett séta után nincs is jobb, mint ez a mennyei forróital. A gyömbér és citrom kombója igazi vitaminbomba ebben a hideg időben.

Tökös tönköly-muffin

Legyünk kicsik vagy nagyok, a muffint tuti, hogy mindenki szereti. Mit szólnál most egy egészséges verzióhoz?


Tökleves-szerelem

A tökleves tökéletes őszi fogás - és pikk-pakk elkészíthető.


Első Marché étterem

Első Marché étterem

A piachangulat már 35 éve inspirál minket. 1983-ban nyitotta meg kapuit az első Marché étterem Stuttgartban: „Szerdán, november másodikán nyitjuk meg a legújabb éttermünket. Marché névre hallgat és a König utcán található. Ez nem csak egy étterem. Ez egy étterem világ.”

NATÚR-PÉKSÉG

NATÚR-PÉKSÉG

Kézzel gyúrt szeretet: Liszt, élesztő, só és víz – tésztánkhoz másra nincs is szükségünk. A szezonnak vagy a receptnek megfelelően hozzáadunk friss fűszernövényeket, magokat, dióféléket vagy őrölt zöldségeket. Pékeink nagy lelkesedéssel dolgoznak, mint annak idején, vendégeink pedig ott lehetnek köztük a nyitott pékségünkben és testközelből kísérhetik figyelemmel munkájukat. Onnantól, ahogy a tészta szép lassan megkel az átlátszó kelesztőben, egészen addig, amíg kemencéinkben ropogósra és aranybarnára nem sül.


Mmm... micsoda illatok!


Egyszerű kenyérreceptünkhöz a következő hozzávalókra lesz szükséged az alábbi keverési arányokkal:

100% liszt

70% víz

1-2% só

1-2% élesztő

+20% különleges hozzávaló, mint például fűszernövények, aprított szezonális zöldségek, vagy magok.



Paradicsomkenyér

  • 500 g búzaliszt
  • 330 g víz
  • 10 g só
  • 9 g természetes élesztő
  • 100 g szárított paradicsom, apróra vágva

1. Gyúrd lágy tésztává az összetevőket és formázz belőle egy kenyeret.

2. Hagyd kelni körülbelül 45–60 percig szobahőmérsékleten.

3. Hevítsd elő a sütőt 250 fokra és helyezz el egy tál forró fizet benne az ideális nedvességtartalom biztosítására.

4. Süsd a kenyeret 200 fokon 35–40 percig és a forró vizes tálat vedd ki az első 10 perc után.

Reinhard Laude

Pékmester

A kelesztés során alakul ki az egyedi ízvilág és a tészta térfogata a kétszeresére nő – ez körülbelül 45–60 percet vesz igénybe.

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csokor friss medvehagyma (kb. 50 g)
  • 650 g liszt
  • 150 g vaj
  • 42 g friss élesztő
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A friss medvehagymát csíkokra vágjuk és a többi összetevővel egy tálba tesszük. A masszát kézzel vagy egy kézi robotgéppel egyenletesen átgyúrjuk, míg a tészta magától elválik a tál falától. Az átgyúrt tésztát egy gömbbé formázzuk, letakarjuk és kb. 30 percig egy meleg helyen pihenni hagyjuk, amíg a tésztánk a duplájára nem növekedett.

Majd a tésztát egyenlő nagy adagokra osztjuk, és kerek gömbökké formázzuk. Minden gömb tetején egy késsel két bemetszést ejtünk. A tojást felverjük, majd egy ecset segítségével a tésztagömbök tetején eloszlatjuk. Aztán újra 30 percig állni hagyjuk (ha a gömbök kiszáradnak, újra megkenjük őket tojással). 185 fokon, előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

Tök röszti

Az ősz kezdete azt jelenti, hogy itt a tök ideje. Mi pedig szeretjüüük a tököt, a legjobban közvetlenül a piacról. Te is? Forró tipp a friss piaci konyhánkról:



Spárgapaletta


Fehér, zöld vagy lila – ahogy a színeket a természet alakítja:

  • A fehér spárga úgy fejlődik, hogy folyamatosan a föld alatt növekszik.
  • A zöld spárgát nem fedi el a föld, így erőteljes színét a napsütésnek köszönheti.
  • A lila spárga úgy alakul ki, hogy csak a feje ér ki a földből.

Spárgapaletta


Fehér, zöld vagy lila – ahogy a színeket a természet alakítja:

  • A fehér spárga úgy fejlődik, hogy folyamatosan a föld alatt növekszik.
  • A zöld spárgát nem fedi el a föld, így erőteljes színét a napsütésnek köszönheti.
  • A lila spárga úgy alakul ki, hogy csak a feje ér ki a földből.

#colorfulmarche az elnevezése közösségi médiacsatornáinknak, mint például az Instagram-hírfolyamunk. Jelöld meg kreatív képeidet @marchemovenpickdeutschland címkével, hogy megoszd azokat velünk és a Marché Mövenpick rajongóival a világ minden tájáról!

Zöld gyümölcsturmix Marché-módra

Egy extra adag életerő.


Földieper-bazsalikom öntet

A gyümölcsös, friss tavaszi salátákhoz.


Salátaöntet

Joghurtos fűszeröntet


Friss fűszersó

Hozzávalók:

  • 500 g tengeri só
  • 30g szabadon választott fűszer*
  • 1 citrom reszelt héja